Νέα Ασφάλισης

Ασφάλεια Κατοικίας: Τι πρέπει να προσέξουμε

Στη δύσκολη περίοδο μετά την οικονομική κρίση, καλούμαστε με όποια μέσα διαθέτουμε να προστατέψουμε την περιουσία μας. Τόσο την κινητή όσο και την ακίνητη. Ο στόχος είναι να εξασφαλίσουμε πως δε θα έχουμε καμία απώλεια της περιουσίας μας.

Στην περίπτωση που το σπίτι είναι δικό μας, τότε κάνουμε μία ολοκληρωμένη ασφάλεια κατοικίας. Στην περίπτωση που νοικιάζουμε, τότε φροντίζουμε για τη διασφάλιση του εσωτερικού δηλαδή του περιεχομένου του σπιτιού (ειδικά για αντικείμενα αξίας όπως είναι οι πίνακες ζωγραφικής, τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα υψηλής αξίας).


Γιατί να κάνω ασφάλεια κατοικίας;

Οι λόγοι είναι πολλοί με βασικότερο το ότι είναι πραγματικοί. Απειλές όπως είναι οι διαρρήκτες, η πυρκαγιά και τα φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, πλημμύρες) είναι υπαρκτές κι ανά πάσα στιγμή πιθανές. Αν κάνουμε μία ασφάλεια κατοικίας, τότε προλαμβάνουμε τις παραπάνω περιπτώσεις και θα έχουμε το ελάχιστο δυνατό κόστος ή ζημία εάν συμβούν.

Tip: Κάντε μία έρευνα προτού αποφασίσετε για το τελικό πακέτο ασφάλισης κατοικίας. Ειδικά αν πρόκειται για ασφάλεια ενυπόθηκου δανείου


Ποιες είναι οι οικονομικές απαιτήσεις;

Το κόστος ποικίλει ανάλογα με την κατασκευαστική αξία, την αξία του περιεχομένου και των καλύψεων που θα επιλέξουμε τελικά να έχουμε. Μπορεί αρχικά να σας φανεί μεγάλο, αν και η Sigalbo Insurance διαθέτει οικονομικά πακέτα, αλλά σε μία δύσκολη στιγμή είναι αυτό που θα σας σώσει.

Tip: Διεκδικήστε ένα καλύτερο πακέτο, αν έχετε κι άλλες ασφάλειες στην ίδια εταιρεία. Η Sigalbo Insurance προσφέρει τέτοιες διευκολύνσεις.


Ποιο είναι το ενδεικνυόμενο διάστημα διάρκειας της ασφάλειας;

Ο ελάχιστος χρόνος διάρκειας για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα κατοικίας είναι έξι μήνες. Ο χρόνος αυτός είναι πάντα ανανεώσιμος.

Tip: Το κόστος των ασφαλίστρων δεν εξαρτάται τόσο από το χρόνο διάρκειας του συμβολαίου όσο από την κατασκευαστική αξία και την αξία του περιεχομένου του σπιτιού.


Πως διασφαλίζω τα αντικείμενα αξίας;

Υπάρχει το λεγόμενο κόστος αντικατάστασης. Συγκεκριμένα όμως για αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ευρώ, πρέπει να δηλωθούν ξεχωριστά στο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Η ασφάλεια αυτών των αντικειμένων καλύπτει το περιεχόμενο, αλλά η έμπειρη ομάδα ασφαλιστικών συμβούλων είναι σε θέση να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα για τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Tip: Φροντίστε να περιγράφετε αναλυτικά στο συμβόλαιο τα αντικείμενα αξίας.

 


Προσοχή στους όρους της ασφάλειας κατοικίας

  1. Να είναι ξεκάθαροι και κατανοητοί
  2. Να καλύπτουν  τις προσωπικές ανάγκες σας
  3. Να εμπιστευόμαστε τον ασφαλιστή μας, αφού φροντίζει για το δικό μας συμφέρον σε μία δύσκολη στιγμή
  4. Να συμπεριλαμβάνουν την περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς, αφού ζούμε σε μία ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή και με αυξημένο ποσοστό πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες
  5. Να αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία και η αξία των πολύτιμων αντικειμένων
  6. Αν έχετε στεγαστικό δάνειο, συμβουλευθείτε έναν ειδικό για τους όρους του ασφαλιστηρίου που σας προτείνει το πιστωτικό ίδρυμα

Επιπλέον πληροφορίες
  • Όσο μεγαλύτερη είναι η ασφαλιζόμενη αξία, τόσο υψηλότερο θα είναι και το ασφάλιστρο. Κάποιος μπορεί να επιλέξει οι ασφαλιστικές καλύψεις να αντιστοιχούν σε τρέχουσες αξίες (π.χ. αν πρόκειται για μεταχειρισμένα έπιπλα) ή σε αξίες καινούργιου.
  • Ο μέσος Έλληνας έχει τοποθετήσει σε ακίνητα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής του περιουσίας σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαίο.
  • Έχει μεγάλη σημασία το εάν είστε εκμισθωτής (δηλαδή δεν ιδιοκατοικείται το σπίτι) ή ενοικιαστής. Στην πρώτη περίπτωση, ενδιαφέρεστε για την ασφάλιση μόνο του κτιρίου, ενώ στη δεύτερη μόνο για το περιεχομένο.

 

 

top