Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να προτιμήσω τη Sigalbo Insurance Consulting;

Η Sigalbo Insurance Consulting συνεργάζεται με τις καλύτερες εταιρείες στον τομέα της ασφάλισης και κάνει μία πρώτη έρευνα για λογαριασμό σας. Έτσι μετά από αυτή τη διαμεσολάβηση επιστρέφει με εξατομικευμένες λύσεις για τη δική σας προστασία, τις ανάγκες και τελικά μία  καλύτερη καθημερινότητα. 

 

Πόσο συχνοί είναι οι έλεγχοι για την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Βάσει νόμου η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική. Οι σχετικοί έλεγχοι είναι τακτικοί κι εσείς έχετε την υποχρέωση να συνάψετε ασφάλιση για την κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από ατύχημα που θα προκαλέσει το αυτοκίνητό σας. Οι έλεγχοι πλέον γίνονται και ηλεκτρονικά. Ωστόσο ρωτήστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για το προαιρετικό κομμάτι της ασφάλισης αυτοκινήτου. Επίσης έχετε τη δυνατότητα τρίμηνης ασφάλισης, αν αυτό σας εξυπηρετεί καλύτερα. Λύσεις υπάρχουν!

 

Με τι κριτήρια να διαλέξω το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου;

Το οικονομικό αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο αλλά όχι το μοναδικό. Εκτός από αυτό, καλό είναι να ελέγχετε τις παροχές και καλύψεις. Σημαντικό είναι να προσέξετε αν σας καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα, αν περιλαμβάνει πλήρη Οδική Βοήθεια και άμεση, ποιοτική εξυπηρέτηση (π.χ. μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου επικοινωνίας σ’ έκτακτη ανάγκη). Τέλος δώστε βάση στις καλύψεις για την περίπτωση μεικτής ασφάλισης.  Εδώ το ποσό απαλλαγής που έχετε επιλέξει πόσο επηρεάζει το συγκεκριμένο ασφάλιστρο και το σχετικό ποσό αποζημίωσης;

 

Ποιες ασφάλειες είναι υποχρεωτικές;

Ως υποχρεωτικές θεωρούνται η ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και σκάφους. Επιπλέον αν υπάρχει κάποιο δάνειο για αγορά κατοικίας ή καταστήματος, η κάλυψη του συγκεκριμένου ακινήτου είναι υποχρεωτική όσον αφορά τις περιπτώσεις πυρός και σεισμού.

 

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο ασφαλιστήριο υγείας ή ζωής για εμένα;

Διαλέξτε μία έμπιστη ασφαλιστική εταιρεία με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο, αξιοπιστία και κυρίως ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Διαλέξτε την κατηγορία ασφάλισης ζωής βάσει των αναγκών σας και του τρόπου ζωής που ακολουθείτε. Τέλος, υπολογίστε σωστά το ποσό ασφάλισης ώστε να εξασφαλιστείτε εσείς όταν υπάρξει ανάγκη αλλά και οι άνθρωποί σας. Ένας ενημερωμένος ασφαλιστής μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον υπολογισμό.

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο;

Υπάρχει και εδώ η δυνατότητα ασφάλισης της κατοικίας σας με την ασφάλεια της δόσης στεγαστικού δανείου. Τώρα μπορείτε να προστατέψετε εσάς και το σπίτι σας, με τον πιο σωστό τρόπο. Εξασφαλίστε την κατοικία σας με ένα ολοκληρωμένο και οικονομικό πρόγραμμα ασφάλισης.

 

Γιατί να ασφαλίσω την επιχείρησή μου;

Όταν αποφασίζετε να επιχειρήσετε, καλό είναι μέσα στο πλάνο σας να υπάρχει και η ασφάλεια. Σίγουρα ένα νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από θετική διάθεση και αισιοδοξία. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ενδεχόμενο των κινδύνων, όπως είναι η φωτιά, ο σεισμός, η κλοπή. Προστατέψτε την επιχείρησή σας ολοκληρωμένα, με πρωτοποριακές παροχές και υπηρεσίες. Έτσι θα απολαμβάνετε ταχύτητα στις αποζημιώσεις, αποζημίωση σε αξία καινούργιου εντός συμφωνημένων ορίων, αποζημίωση σε πρώτο κίνδυνο, κατάργηση της γραφειοκρατίας κι άλλων πολύπλοκων διαδικασιών.

 

Τι πρέπει να προσέχω στην ασφάλιση κατοικίας;

Το βασικότερο είναι τα ασφάλιστρα να είναι ανάλογα της κατασκευαστικής αξίας του ακινήτου. Προσοχή της κατασκευαστικής κι όχι της εμπορικής! Η κατασκευαστική αξία υπολογίζεται περίπου στα 800 με 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό εξαρτάται κι από άλλες παραμέτρους. Τέλος ελέγχουμε ιδιαίτερα τις απαλλαγές που ορίζει η κάθε εταιρεία. Ζητήστε μία διευρυμένη σε παροχές ασφάλιση κατοικίας με προσιτά ασφάλιστρα και καλύψεις που ν’ αφορούν την αποζημίωση σε αξία καινούργιου κατόπιν συμφωνίας, την αποζημίωση σε πρώτο κίνδυνο, την κάλυψη επιπλέον εξόδων πυρόσβεσης ή κατεδάφισης, τη μετεστέγαση, την αποζημίωση περιεχομένων, την αποκομιδή ερειπίων και την κλοπή αντικειμένων σε προσωρινή διαμονή.

 

Γιατί χρειάζομαι προσωπικό ασφαλιστή;

Ο προσωπικός ασφαλιστής είναι εκείνος που κάνει ουσιαστικά περισσότερο προσωπική την επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία σας. Οφείλει να είναι ενήμερος για οποιαδήποτε κατάσταση και ιστορικό και να σας προτείνει κάθε φορά συμφέρουσες λύσεις προς όφελός σας. Εκείνος θα φροντίσει για την άμεση και καλή εξυπηρέτησή σας, αλλά και το άτομο που θα πρέπει να σας ενημερώνει για οποιαδήποτε αλλαγή στους νόμους, τις καλύψεις και τα ασφάλιστρα.

top