Νέα Ασφάλισης

Κ. Μητσοτάκης: «Η ιδιωτική ασφάλιση είναι η λύση και όχι το πρόβλημα»

Με αυτή τη δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κλείσει το 2018 για την ασφαλιστική αγορά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Εκεί παρουσίασε τις προτάσεις του για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας τη σημαντική και αναγκαία συμβολή του ιδιωτικού τομέα στον ασφαλιστικό κλάδο και φυσικά στο συνταξιοδοτικό.

Συγκεκριμένα για την προαιρετική ασφάλιση, που θεωρεί ως έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της λύσης, είπε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συζήτηση αναφέροντας ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».

Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και οι τομείς της υγείας και των φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις τελευταίες και τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς προκύψει.

top