Νέα Ασφάλισης

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αναβαθμίζονται διαρκώς

Η οικονομική κρίση έφερε πολλές αλλαγές σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και αγοράς. Ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν άμεσα είναι ο τομέας της ασφάλισης, τόσο οι εταιρείες όσο και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Σε κάποια σημεία θετικά και σε κάποια άλλα αρνητικά.

Το αρνητικό κομμάτι αφορά το αυτονόητο, δηλαδή τη δυσκολία αποπληρωμής ενός ιδιωτικού συμβολαίου. Στην πραγματικότητα όμως η ιδιωτική ασφάλιση είναι το μέλλον στον κλάδο της ασφάλισης. Το δημόσιο δυσκολεύεται όλο και περισσότερο, ενώ οι καλύψεις του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν κάθε προσδοκία (προσωπική ή της οικογένειας). Τώρα υπάρχουν λύσεις για ασφάλιση της κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ασφάλεια υγείας για όλη την οικογένεια, ασφάλεια ζωής. Αρκεί να υπάρχει ο σωστός άνθρωπος για να σου τις βρει και να σου τις αποκαλύψει. Ο κατάλληλος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.


Περιορίστηκαν οι εταιρείες, αυξήθηκαν οι διαμεσολαβητές

Σήμερα ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά, γεγονός που δημιουργεί πιο υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών προς τον καταναλωτή.

Μάλιστα, οι εξαγορές που έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια ( Εurolife, ATE Aσφαλιστική και η επικείμενη της Εθνικής Ασφαλιστικής) σηματοδοτούν περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Σε επίπεδο διαμεσολάβησης έγιναν και γίνονται σημαντικές αλλαγές. Παρά τις “παραφωνίες” που ακούμε και πράγματι συμβαίνουν, υπάρχουν πιστοποιήσεις και έμπιστοι επαγγελματίες εξειδικευμένοι στην ασφάλιση.


Οι διαμεσολαβητές είναι σε συνεχή εκπαίδευση

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εκπαιδεύονται κι επανεκπαιδεύονται διαρκώς, αφού έχει υπάρξει μία σπουδαία αναβάθμιση στον κλάδο τους.

Παρά τις διαδικτυακές και απευθείας πωλήσεις, οι διαμεσολαβούντες αναγκάζονται να δουν συνολικά το ρόλο τους στην νέα εποχή της ιδιωτικής ασφάλισης, που επηρεάζεται σημαντικά από τις συνεχόμενες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αντίστοιχοι φορείς τους, που προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής και διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για τους ασφαλιζόμενους.

top