Νέα Ασφάλισης

Ομαδικό Πρόγραμμα Αστικής Ευθύνης Λογιστών

Ένα ειδικό πρόγραμμα φέρνει στην ασφαλιστική αγορά η BROKERS UNION σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Generali.

Πρόκειται για ένα πληρέστατο πακέτο κάλυψης αστικής ευθύνης λογιστών, η μοναδικότητα του οποίου έγκειται στην κάλυψη των προστίμων με απαλλαγή μόλις 100€ ανά ζημία.


Τι προσφέρει το πρόγραμμα ασφάλισης λογιστών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη ου λογιστή ή φοροτεχνικού ως ελεύθερου επαγγελματία, αλλά και των υπαλλήλων ή συνεργατών του με μέγιστο πλήθος αυτών ως 5 άτομα.


Τι καλύπτει το πρόγραμμα

  • Η επαγγελματική Αστική Ευθύνη του ασφαλιζόμενου, για την σύμφωνα με τον νόμο ευθύνη του έναντι τρίτων, η οποία απορρέει από φορολογικές / φοροτεχνικές υπηρεσίες και την τήρηση βιβλίων σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
  • Οι αμιγώς οικονομικές ζημίες, που προέρχονται από καλυπτόμενο συμβάν, συνέβησαν κατά τη διάρκεια ισχύος του Ασφαλιστηρίου και οφείλονται σε πράξεις ή παραλείψεις του Ασφαλισμένου που σχετίζονται άμεσα και αποκλειστικά με τη δραστηριότητά του ως φοροτεχνικός / λογιστής.
  • Δαπάνες για τη δικαστική ή εξώδικη υποστήριξη, αναλογούντες τόκους, δικαστικές δαπάνες, έξοδα πραγματογνωμόνων που διόρισε η Εταιρία.
  • Τα αναγκαία έξοδα που πραγματοποίησε με τη συγκατάθεση της Εταιρίας για τη διερεύνηση, εξακρίβωση, απόκρουση απαίτησης ζημιωθέντα τρίτου από καλυπτόμενο συμβάν, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών και εξόδων διεξαγωγής σχετικής δίκης.
  • Απώλεια εγγράφων με υπο-όριο ευθύνης μέχρι το 20% του επιλεγέντος ορίου ευθύνης του ασφαλιστηρίου ανά περιστατικό και συνολικά.
  • Απιστία υπαλλήλων με υπο-όριο ευθύνης μέχρι το 20% του επιλεγέντος ορίου ευθύνης του ασφαλιστηρίου ανά περιστατικό και συνολικά.
  • Δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση με υπο-όριο ευθύνης μέχρι το 20% του επιλεγέντος ορίου ευθύνης του ασφαλιστηρίου ανά περιστατικό και συνολικά.
  • Απαιτήσεις που απορρέουν ή αποδίδονται στη μη τήρηση προθεσμιών, εφόσον ο ασφαλισμένος διατηρεί επαρκές σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης χρονοδιαγράμματος υποχρεώσεων και τήρησης προθεσμιών.


Όρια ευθύνης και ετήσια μικτά Ασφάλιστρα ανά ασφαλισμένο

*Ειδικά για το πρόγραμμα της BROKERS UNION ισχύει απαλλαγή 100€ και μέχρι 2 ζημιές ετησίως οι οποίες δεν θα ξεπερνάνε το ποσόν των 1.000€. Εφόσον ξεπερνάνε το ποσόν αυτό ισχύουν οι αναγραφόμενες απαλλαγές.

Ισχύει εκτεταμένη περίοδος αναγγελίας απαιτήσεων 6 μήνες από την διακοπή της κάλυψης. Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα για εκτεταμένη περίοδο αναγγελίας απαιτήσεων 12 μήνες, με επασφάλιστρο 10%.

Γεωγραφικά Όρια: Η κάλυψη ισχύει μόνο εντός Ελληνικής Επικράτειας.
Δίκαιο / Δικαιοδοσία: Ελληνικό δίκαιο/ Δικαστήρια των Αθηνών.


Ποιες είναι οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τον ασφαλισμένο

  1. Ο Ασφαλισμένος υποχρεούται κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, να επιδεικνύει επιμέλεια/ μέριμνα σύμφωνα με τα τοπικά ήθη και έθιμα και τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες και πρότυπα της τέχνης και της επιστήμης των οικείων τοπικών επαγγελματικών συνδέσμων/ συλλόγων και να είναι κάτοχος των πτυχίων και αδειών που απαιτούνται από την ελληνική νομοθεσία για να ασκεί το επάγγελμά του.
  2. Η παρούσα προσφορά δεν έχει ισχύ για επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται με έμμισθη σχέση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.
  3. Σε περίπτωση εταιριών με συνολικό πλήθος συνεργατών και υπαλλήλων άνω των 5 ατόμων, θα υποβάλλεται πρόταση ασφάλισης και θα εξετάζεται ξεχωριστά.
  4. Καθαρό ιστορικό ζημιών.
  5. Για την ανάθεση της ασφάλισης, θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση ασφάλισης πλήρως συμπληρωμένη, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο επαγγελματία και να γίνει αποδεκτή από την εταιρία.


Ειδικές Εξαιρέσεις αποτελούν…

  • Ορκωτοί λογιστές / ελεγκτές.
  • Τυχόν ρύθμιση ή υπόδειξη – είτε με χρέωση είτε χωρίς – για οικονομικά, ιδιοκτησιακά ή άλλα εμπορικά ζητήματα. Η παρούσα εξαίρεση δεν θα ισχύει εάν, η απαίτηση προκύπτει από λανθασμένες φορολογικές συμβουλές.
  • Υπερβάσεις προβλεπόμενου κόστους ή πιστωτικών ορίων
  • Απαιτήσεις που σχετίζονται με την πτώχευση ή αφερεγγυότητα του Ασφαλιζομένου.
  • Υποχρέωση που αναλαμβάνει ο Ασφαλισμένος ή οι υπάλληλοί του ή άλλα πρόσωπα που εργάζονται ή εργάσθηκαν για τον Ασφαλιζόμενο, με σύμβαση ή οιουδήποτε άλλου είδους συμφωνία συμπεριλαμβανομένης κάθε ρητής ή σιωπηρής δήλωσης ή εγγύησης. Διευκρινίζεται ότι η παρούσα εξαίρεση αφορά πρόσθετες υποχρεώσεις ή ευθύνες (π.χ. εγγύηση αποτελεσμάτων) που αναλαμβάνει ο ασφαλιζόμενος, πέραν της εκ του νόμου ευθύνης του για την διαχείριση της υπόθεσης και δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που ο ασφαλιζόμενος θα έφερε ευθύνη ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι εν λόγω συμβάσεις, συμφωνίες, δηλώσεις ή εγγυήσεις.
  • Απαιτήσεις που απορρέουν από τις δραστηριότητες ή/και την ιδιότητα του Ασφαλιζομένου ως στελέχους, διευθυντή, συνεταίρου, θεματοφύλακα ή υπαλλήλου επιχείρησης ή φιλανθρωπικής οργάνωσης ή ταμείου συντάξεων, πρόνοιας, συμμετοχών σε κέρδη, αμοιβαίων κεφαλαίων ή επενδυτικών κεφαλαίων ή trust.
  • Απαιτήσεις που απορρέουν από τις δραστηριότητες ή/και την ιδιότητα του Ασφαλιζομένου ως Φοροτεχνικός / Λογιστής, με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε Ανώνυμες Εταιρίες, σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς πάσης φύσεως (π.χ. τράπεζες, δανειοληπτικούς οργανισμούς, Ασφαλιστικές ή/και Αντασφαλιστικές εταιρίες, πιστωτικές ενώσεις, οικοδομικούς συνεταιρισμούς, χρηματομεσιτικές εταιρίες κ.α.) και εταιρίες γενικότερα των οποίων οι τίτλοι διαπραγματεύονται σε οποιαδήποτε οργανωμένη αγορά.
  • Απαιτήσεις που απορρέουν, ή αποδίδονται στη παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών του Ασφαλισμένου αναφορικά με συγχωνεύσεις ή και εξαγορές.
top