Νέα Ασφάλισης

Ασφάλιση Ποδηλάτου και γιατί να την κάνεις

Έχουμε συνηθίσει να αγχωνόμαστε για το πότε θα λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου ή της μηχανής μας και όχι του ποδηλάτου μας. Τα τελευταία χρόνια όμως παρά την οικονομική κρίση ή πιο σωστά λόγω αυτής, η χρήση ποδηλάτου στο κέντρο της πόλης έχει αυξηθεί ραγδαία και στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως το ποδήλατο εντάσσεται πλέον σε ένα από τα καθημερινά μέσα μετακίνησης. Το αποτέλεσμα; Να διατρέχει τους ίδιους κινδύνους με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή και να διέπεται από τους ίδιους περίπου κανόνες.


Και το ποδήλατο έχει τιμόνι!

Αν συνειδητοποιήσουμε αυτή ακριβώς τη φράση, θα καταλάβουμε πόσο απαραίτητο είναι να ασφαλίσουμε το ποδήλατό μας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το ποδήλατο τείνει να γίνει το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο για την κάλυψη μικρών ή και μεγαλύτερων αποστάσεων. Αφού λοιπόν το ποδήλατο έχει τιμόνι, ο ποδηλάτης έχει την ευθύνη για το μέσο που οδηγεί σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος τόσο ως προς τους άλλους όσο και ως προς τον εαυτό του.


“Cycle Way” και φύγαμε...

H Sigalbo Insurance προτείνει το νέο πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου, “Cycle Way” για τις καλύψεις που προσφέρει...

  • Αστική ευθύνη προς τρίτους με όριο 50.000 ευρώ
  • Ολική κλοπή με απαλλαγή 10% επί της αξίας
  • Ίδιες ζημιές με απαλλαγή 15% επί της αξίας
  • Προσωπικό ατύχημα ασφαλισμένου με όριο 10.000 ευρώ
  • Φροντίδα Ατυχήματος
  • Ζημιά σε γυαλιά οράσεως- φακούς επαφής από ατύχημα με όριο 500 ευρώ
  • Οδοντική βλάβη από ατύχημα με όριο 500 ευρώ


Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος, αυτό διαθέτει:

  • Ετήσια διάρκεια συμβολαίου
  • Απευθύνεται σε ιδιώτες και μέλη συλλόγων ποδηλάτου ηλικίας 5- 65 ετών
  • Προτιμολογημένο πακέτο ανάλογα με την αξία και την ηλικία του ποδηλάτο


Ξεχωρίζει όμως για την ουσιαστική κάλυψη που προσφέρει στους ποδηλάτες, πηγαίνοντας την ασφάλιση του αγαπημένου τους μέσου ένα βήμα πιο πέρα. Έτσι παρέχει επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη για φροντίδα ατυχήματος ποδηλάτου σε περίπτωση ακινητοποίησης λόγω τροχαίου ατυχήματος και βλάβης στην αλυσίδα, τα ελαστικά ή τα φρένα του ποδηλάτου.

Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιτόπου αποκατάσταση της βλάβης, ο ασφαλισμένος μεταφέρεται στον τόπο επιλογής του (εντός των ορίων του νομού όπου έγινε το συμβάν), με κόστος το οποίο αναλαμβάνει η εταιρεία (αξίας έως 40 ευρώ).

Ακόμη στην περίπτωση ολικής κλοπής ή καταστροφής του ποδηλάτου, δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης με ποδήλατο ίσης αξίας και ποιότητας, σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης. Αυτό γίνεται χωρίς εκταμίευση.

Τέλος υπάρχει συνεργασία με επίσημα σημεία επισκευής και πώλησης ποδηλάτων στα οποία μετά από καλυπτόμενη ζημιά, ο πελάτης μπορεί να επισκευάσει το ποδήλατό του χωρίς την εκταμίευση χρημάτων.

 

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Sigalbo Insurance και ζητήστε το ασφαλιστικό πακέτο που ταιριάζει σ’ εσάς και το ποδήλατό σας!

top