Νέα Ασφάλισης

Γιατί η ιδιωτική ασφάλιση σε περίοδο κρίσης είναι προτεραιότητα

Η Ιωάννα Μπούρα, μία εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρίας ασφαλιστικών συμβούλων Sigalbo Insurance στη Γλυφάδα, μας κάνει να σκεφτούμε ξανά τις προτεραιότητές μας. Ναι, ακόμη και εν μέσω κρίσης.

 

Παραδέξου το! Έχεις δει αρκετές αναπάντητες από τον ασφαλιστή σου και δεν τον πήρες ποτέ πίσω. Αναζητάς το πιο οικονομικό συμβόλαιο για την ασφάλιση του αυτοκινήτου ή ακόμη και της υγείας σου (αφού σκέφτεσαι ότι έχεις και τη δημόσια κάλυψη αν συμβεί κάτι), ενώ τουλάχιστον μία φορά έχεις βρεθεί σε αυτή την έκτακτη κατάσταση που εκπέμπεις SOS στον ασφαλιστή προκειμένου να σε ενημερώσει για τις καλύψεις που έχεις ήδη υπογράψει...

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Sigalbo Insurance στη Γλυφάδα είναι μία νέα ομάδα ασφαλιστικών συμβούλων, με θετική διάθεση, η οποία βρίσκει το πακέτο που σου ταιριάζει και τελικά σε κάνει μ’ έναν φυσικό τρόπο να συμπαθήσεις- και κυρίως να ακούσεις- τον ασφαλιστή σου!

Η Ιωάννα Μπούρα, μία εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας, μας υποδέχθηκε στο γραφείο της όπου μιλήσαμε για το πως έχουν τα πράγματα στον ασφαλιστικό τομέα, απλά και ξεκάθαρα.

Η ασφάλεια υγείας ή ζωής είναι πολυτέλεια στην εποχή της κρίσης;

Ι.Μπ. Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Αν κατανοήσουμε σε βάθος αυτό που τόσο αβίαστα λέμε και συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας -και φυσικά την οικογένειά μας- εκτεθειμένο στο ενδεχόμενο κινδύνου ή στο έκτακτο που όσο και να προσέχεις δε μπορείς ουσιαστικά να προβλέψεις, τότε θα δεις την ιδιωτική ασφάλιση από μία άλλη οπτική. Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μία αναγκαία δαπάνη που συμπληρώνει τα κενά της δημόσιας περίθαλψης και σε διασφαλίζει από τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής ή την όποια καθυστέρηση στην παροχή νοσηλείας. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει, ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης.

Πως συνδυάζεται η οικονομική κρίση με ένα δυνατό ασφαλιστικό συμβόλαιο, που συμφέρει τον ασφαλισμένο;

Ι.Μπ. Πιο πρακτικά λοιπόν τώρα... Μπορεί κάποιος να συνδυάσει την ασφάλιση υγείας με κάποιο άλλο συμβόλαιο (π.χ. ασφάλιση αυτοκινήτου, κατοικίας ή πυρός) στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία και έτσι να έχει μία καλή έκπτωση. Ακόμη, αν πάρει ένα οικογενειακό πακέτο φροντίζει για την προστασία όλων των αγαπημένων του προσώπων με ένα πιο μικρό συνολικά κόστος. Σημειώνουμε εδώ ότι τα προστατευόμενα μέλη έχουν συχνά καλύτερη οικονομική «μεταχείριση» από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Υπάρχουν μερικά επιπλέον μυστικά, όπως είναι το να επιλέξει κάποιος την κάλυψη είτε από ασθένεια είτε από ατύχημα. Με μόνο μία από τις δύο καλύψεις, έχει ένα πιο οικονομικό συμβόλαιο. Ακόμη ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να συνδυαστεί με κοινωνική ασφάλιση ή ένα ομαδικό ασφαλιστήριο στη δουλειά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να διευρυνθούν οι προσφερόμενες παροχές. Επίσης ας εκμεταλλευτούμε άλλες μορφές περιορισμού του ποσού, όπως είναι η πληρωμή μέσω μίας πιστωτικής κάρτας ή ένα ασφαλιστικό μπόνους μέσω κάποιου προγράμματος. Τέλος μπορεί να περιορίσει κανείς τα διαγνωστικά και τις κλινικές στα οποία θα έχει πρόσβαση βάσει του συμβολαίου του. Κι εκεί το κόστος κατεβαίνει. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί ο ασφαλιστής σου να σε ενημερώσει επαρκώς κι εσύ να έχεις τη διάθεση να τον ακούσεις.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει να απευθυνθεί σ έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Ι.Μπ. Γιατί ο διαμεσολαβητής θα επικοινωνήσει με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζεται και τελικά θα βρει το κατάλληλο για εκείνον πακέτο, από κάθε άποψη όχι μόνο οικονομική. Υπάρχει μία σιγουριά για την έρευνα που θα κάνει, άμεση εξυπηρέτηση, καθοδήγηση και οικονομία χρόνου. Σκέψου να έπρεπε να κάνεις εσύ αυτή την έρευνα για τον εαυτό σου και την οικογένεια, ενώ έχεις τόσα άλλα πράγματα στην ατζέντα σου;

Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε;

Ι.Μπ. Η Sigalbo Insurance συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες του τομέα. Έχουμε πολύ καλούς συνεργάτες και δυνατά συμβόλαια.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε το κατάλληλο ασφαλιστικό πακέτο για τον καθένα;

Ι.Μπ. Ηλικία, συμμετοχή του ασφαλισμένου, ανάγκες, κάλυψη από άλλο ασφαλιστικό ταμείο και φυσικά με το κριτήριο της απαλλαγής που επιθυμεί να έχει.

Γιατί είναι χρήσιμη μία ασφάλεια υγείας ή ζωής από νωρίς;

Ι.Μπ. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα! Οι ασφαλιστικές εταιρείες ελέγχουν το ιατρικό ιστορικό και την κατάσταση της υγείας μας. Έτσι παρέχουν ανάλογα συμβόλαια. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νέοι κι υγιείς είμαστε, τόσο καλύτερη «συμφωνία» θα κάνουμε. Εκεί είναι το μυστικό. Γι’ αυτό λέμε ασφάλιση από τα 20s και 30s. Σκεφθείτε ότι πλέον προτείνουν την ιδιωτική ασφάλιση με το που γεννιέται κάποιος. Αν μάλιστα το συνδυάσει κανείς και μ’ ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, θα ήταν το ιδανικό!

Υπάρχουν οικογενειακά πακέτα;

Ι.Μπ. Ειδικότερα τώρα με την οικονομική κρίση, περισσότερα. Κάποια ξεκινούν από 1000 ευρώ τον χρόνο για όλη την οικογένεια!

Τι απαντάτε σε όσους είναι δύσπιστοι στους ασφαλιστικούς συμβούλους και ειδικά σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης;

Ι.Μπ. Να αντιμετωπίζουν τον ασφαλιστικό σύμβουλο σαν έναν καλό οικογενειακό φίλο. Ο ασφαλιστής δε σε πολιορκεί για το δικό του συμφέρον, αλλά για εσένα. Θέλει να σε ενημερώσει και να σε βοηθήσει να δεις τις πραγματικές ανάγκες σου. Όπου υπάρξει ανάγκη, εκείνος θα τρέξει γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Φωτό: Αλέξανδρος Ιωαννίδης 
Πηγή: www.nou-pou.gr

top