Νέα Ασφάλισης

Αλκοόλ & Οδήγηση: Να γιατί επηρεάζει και τα οικονομικά σου!

Πρόκειται για ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο, ανεξαρτήτως εποχικότητας. Η Sigalbo Insurance επέλεξε να το δημοσιεύσει μετά τις γιορτές, με την ελπίδα πως θα είμαστε όλοι σε καλύτερη διάθεση για να δώσουμε την απαραίτητη σημασία σ’ ένα τέτοιο άρθρο.

Όταν οδηγούμε μετά από την κατανάλωση αλκοόλ διαπραγματευόμαστε αυτόματα την ασφάλειά μας, με κάθε έννοια.

Αρχικά γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος για πρόστιμο ή ακόμη και αφαίρεση του διπλώματος. Στη συνέχεια- και πιο σημαντικό- έχουμε τον ανθρώπινο παράγοντα η ζωή του οποίου παίζει καθαρά με τις πιθανότητες. Όταν πίνουμε αρκετό αλκοόλ και οδηγούμε, θέτουμε σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό μας και τους συνεπιβάτες, όσο και όποιον άλλο οδηγό ή πεζό βρεθεί στο δρόμο μας.

Για τους πιο πρακτικούς τώρα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως το αλκοόλ επηρεάζει το ασφαλιστικό συμβόλαιό σας; Αν συμβεί το οτιδήποτε, όταν βρίσκεστε σε μία τέτοια κατάσταση, οι κυρώσεις επηρεάζουν και τη συμφωνία σας με την ασφαλιστική εταιρεία που ανήκετε...


Παράβαση που αυξάνει τα ασφάλιστρα

Μετά από κάποια παράβαση ενός μεθυσμένου οδηγού, τα ποσοστά ασφάλισης του οχήματός του θα είναι σημαντικά υψηλότερα. Εάν μάλιστα έχετε περισσότερες από μία τέτοιες επιβαρύνσεις στο ιστορικό σας, να αναμένετε να δείτε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στα ασφάλιστρα με λιγότερο συμφέρουσες για εσάς καλύψεις.

Σε ακραίες περιπτώσεις, ενδέχεται κάποια ασφαλιστική εταιρεία να αρνηθεί και την κάλυψη.

Σαφώς τα παραπάνω είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε ασφαλιστικής, αλλά η συμπεριφορά ενός οδηγού όπως και η οποιαδήποτε κατάχρηση, σε συνδυασμό με το ιστορικό του, αποτελούν ένα σημαντικό κριτήριο για κάθε ασφαλιστική εταιρεία.


Η ασφαλιστική μπορεί να μην καλύψει όλα τα έξοδα

Επίσης καλό θα ήταν να μην είστε τόσο σίγουροι ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει πλήρως τη βλάβη ενός αυτοκινήτου, σε περίπτωση ατυχήματος με την ευθύνη ενός οδηγού που έχει καταναλώσει αλκοόλ. Η συμμετοχή του συγκεκριμένου οδηγού θα είναι αρκετά μεγάλη!


Όταν το "drunk driving" γίνεται κριτήριο...

Το "drunk driving" θεωρείται σημαντική παράβαση από τις ασφαλιστικές εταιρείες κι αποτελεί ρίσκο το οποίο κάθε ασφαλιστής θα λάβει σοβαρά υπόψη του. Και το ίδιο καλείται να κάνει και ο εν δυνάμει ή εν ενεργεία ασφαλισμένος.

Οι "drunk drivers" θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και τα οικονομικά τους! Τα δικά τους και των άλλων. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλοί οδηγοί ετησίως, οι οποίοι πιάνουν το τιμόνι μεθυσμένοι με αποτέλεσμα να προκαλούν ατυχήματα- ή και δυστυχήματα- και να μην τους έχει πιάσει κανείς. Εξαφανίζονται!

Το οικονομικό κομμάτι εδώ συνδυάζεται με την ανευθυνότητα αφήνοντας το θύμα ζημιωμένο και χωρίς την απαιτούμενη οικονομική κάλυψη.

Τελικά αξίζει το ρίσκο των κυρώσεων, της οικονομικής αύξησης και το πιο σημαντικό, του κινδύνου μιας ζωής; Συμβουλευθείτε σχετικά τον ασφαλιστή σας, έτσι για να έχετε μία σαφή εικόνα κι αντιμετωπίστε το συγκεκριμένο ζήτημα ως ένα κίνητρο για μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη υπευθυνότητα στους δρόμους.

top