Νέα Ασφάλισης

Ασφάλεια Υγείας: Εδώ η ηλικία παίζει ρόλο!

Ο ασφαλιστής σου θα σε ρωτήσει σίγουρα πολλά. Για παράδειγμα πως είναι η υγεία σου, τι ιστορικό (προσωπικό και οικογενειακό) έχεις, αν είσαι καπνιστής, αν κάνεις κάποια επικίνδυνη δραστηριότητα ή σπορ όπως είναι η αναρρίχηση ή οι καταδύσεις, αν το επάγγελμά σου συγκαταλέγεται στα ανθυγιεινά και φυσικά τι ποσό είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις.

Το μεγαλύτερο ρόλο όμως από όλα τα παραπάνω παίζει η ηλικία. Γι’ αυτό οι περισσότεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, το ίδιο και η Sigalbo Insurance, προτείνουν το «όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα». Ακόμη και από την ηλικία των 20!


Ασφάλεια ζωής: Όσο μεγαλώνεις, αυξάνεις το κόστος

Σύμφωνα με έρευνες το ποσό ανεβαίνει κατά 8- 10% για κάθε χρόνο που μεγαλώνουμε. Στην ηλικία των 50 ετών και άνω, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 9- 12%. Αν όμως έχουμε κάνει ασφάλεια υγείας όσο είμαστε αρκετά νέοι, το ίδιο και ζωής, τότε το οικονομικό κέρδος για εμάς αυξάνει αφού απολαμβάνουμε από νωρίς περισσότερες καλύψεις και παροχές χωρίς επιπλέον κόστος.

Μία ασφαλιστική εταιρεία θα εξετάσει την ηλικία σου, γιατί μαζί με αυτή μεγαλώνουν και οι ανάγκες του οργανισμού για περαιτέρω εξετάσεις. Στα 20 αρκεί μία απλή αιματολογική εξέταση, στα 40 θα χρειαστείς κάτι παραπάνω και στα 60 ζητάς πιο εξειδικευμένες και πιο ακριβές εξετάσεις. Και όσο και αν δε μας αρέσει, οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο υπολογισμός από τον ασφαλιστή σου είναι απλά μαθηματικά. Κάθε χρόνος σε φέρνει πιο κοντά στο προσδώκιμο χρόνο ηλικίας κι έτσι γίνεσαι αυτόματα πιο «ακριβός» τόσο στις ανάγκες σου όσο και στο κόστος για να τις καλύψεις.


Κάνε ασφάλεια ζωής πριν τα επόμενα γενέθλια

Φρόντισε λοιπόν να μιλήσεις όσο πιο νωρίς γίνεται με έναν έμπιστο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, ο οποίος θα σου προτείνει δύο με τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και τα αντίστοιχα συμβόλαιά τους ώστε να διαλέξεις. Ενδιαφέρσου για την ασφάλεια υγείας πριν σβήσεις τα επόμενα κεράκια γενεθλίων! Έτσι θα απολαύσεις περισσότερες παροχές υψηλού επιπέδου, με λιγότερο άγχος και σίγουρα λιγότερο κόστος.

top