Νέα Ασφάλισης

5+1 tips για τον χειμώνα που έρχεται

Νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα, που έρχεται… Αυτό δε σημαίνει μόνο να “κατεβάσουμε” τα πιο ζεστά ρούχα από τη ντουλάπα, αλλά να φροντίσουμε για την προστασία- τόσο του αυτοκινήτου όσο και του σπιτιού μας- από την κακοκαιρία και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.


1. Ζητούμε ασφάλιση αυτοκινήτου με καλύψεις για την πλήρη επισκευή του

Συχνά όταν οδηγούμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοκαιρία. Κυρίως με τη βροχή, την κίνηση, το ολισθηρό οδόστρωμα, τις πλημμύρες και λίγο πιο βόρεια, με το χαλάζι. Αυτό μας αγχώνει ιδιαίτερα στην καθημερινότητα και συχνά δημιουργεί βλάβες στο αυτοκίνητό μας. Για να μην αγχώνεστε τι θα συμβεί αν μείνετε στη μέση του δρόμου επιστρέφοντας από τη δουλειά, φροντίστε να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου. Αυτή καλείται να καλύπτει την πλήρη επισκευή του, σε περίπτωση ζημίας/ βλαβών λόγω των καιρικών φαινομένων.

Ρωτήστε μας περισσότερα ΣΗΜΕΡΑ!


2. Επανεξετάζουμε τις καλύψεις στην ασφάλιση του σπιτιού

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν προκαλούν βλάβες μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά και στο σπίτι μας. Ο αέρας, οι πλημμύρες, το χαλάζι, οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία ενδέχεται να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στην οικία μας. Θα το επιτρέψουμε; Η Sigalbo Insurance προτείνει να επανεξετάσετε το συμβόλαιο και τις καλύψεις, που αφορούν την ασφάλιση της κατοικίας σας. Είτε πρόκειται για ιδιόκτητο, είτε για ενοικιαζόμενο.

Ειδικότερα εάν έχετε εξωτερικούς σωλήνες ή μία εξωτερική κατασκευή. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις καλύψεις που παρέχει το ασφαλιστήριό σας, προκειμένου να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν παρουσιαστεί ανάγκη επισκευής.

 

Επιπλέον tips

3. Φροντίστε τον κήπο σας, ειδικότερα εάν έχετε ψηλά δέντρα που κινδυνεύουν από τον αέρα.

4. Κάντε ένα service στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας. Αν τα λάστιχά σας είναι παλιά, αλλάξτε τα αμέσως. Ελέγξτε τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες.

5. Έχετε πάντα στο αυτοκίνητο ένα φακό, το απαραίτητο τρίγωνο και ένα μπουκάλι νερό. Αν οδηγείτε μηχανή, μην αμελείτε να αγοράσετε ένα αδιάβροχο σ’ έντονο- για λόγους ορατότητας- χρώμα, που θα έχετε πάντα μαζί σας.

6. Αν το σπίτι σας πλημμυρίζει εύκολα, κάντε τα απαραίτητα έργα όσο είναι νωρίς.

top